Tak til Simon Gjedde for 17 års tjeneste i Skt. Josefs skoles bestyrelse

”Bestyrelsesarbejdet er en tjeneste, man har fået som gave - af Gud”, sådan afsluttede Simon Gjedde, nu afgået næstformand for Skt. Josefs skoles bestyrelse, talerækken på aftenens bestyrelsesmøde, d. 11. oktober. Og Simon fortsatte: ”Det er ikke vemodigt, for nu skal jeg ud i verden og tjene et andet sted - jeg skal arbejde med caritativt arbejde – særligt at hjælpe børn og unge.”

Simon Gjedde har tjent skolens bestyrelse i 17 år - heraf som formand fra 2007-2020 - dog det seneste år som næstformand, hvor nuværende formand Dorrit Kromann har fået overdraget stafetten på fornem vis.

Hjerte og hjerne går hånd i hånd
Mads Frost, skoleleder, og Dorrit Kromann, bestyrelsesformand, holdt en fælles tale for Simon - om Simons store arbejde for Skt. Josefs Skole. ”Hjerte og hjerne går hånd i hånd” - Simons hjerte banker for skolen og børnene og den skarpe hjerne har igennem årene hjulpet med at styre skolens økonomi - bl.a. i forbindelse med finanskrisen i 2008, hvor Simon var en medvirkende årsag til, at skolens økonomi forblev solid i en turbulent tid. Simon har været med til at projektere både byggeri og renovering af en stor del af skolen. Dette har kunnet lade sig gøre - også fordi Simon ganske nidkært har tilset skolens regnskaber - ”rettidig omhu”, kunne man kalde det. Det har dog ikke været helt nemt at finde billeder af Simon - ”du har aldrig haft behov for at være i rampelyset” - men det er lykkedes at finde et par centrale fotos af Simons virke for Skt. Josefs skole.

Mads takkede Simon for den fantastiske sparringspartner, han har været gennem alle årene - både på det personlige plan - og sandelig også på det professionelle plan i forhold til skolens drift og økonomi.

Samarbejde og fællesskab – alt for børnene
Simon har også i sin egenskab af formand understøttet Skt. Josefs skole i forbindelse med Ny Nordisk Skole, og undervisningsminister Christine Antorinis besøg dengang.

Simon var også med, da skolen afholdt Science Festival for at fremme interessen for naturvidenskab - i samarbejde med en del andre skoler. Prins Joachim var på besøg på skolen i den anledning.

Samarbejde og fællesskab har alle dage været nogle af skolens kerneværdier og altid med fokus på børnene.

Simon har medvirket til, at skolens ansatte har været på dannelsesrejser til Rom, Firenze og Perugia. Takket være Simons ”klæbehjerne” og store viden om Italiens historie, kultur og gastronomi har mange fået et tættere bånd til Italien via Simon.

”Min største bedrift har været, at børnehaven nu igen er en del af skolen”, sagde Simon, og dertil tilføjede bestyrelsesformanden, at hun faktisk har gået i skolens børnehave ”i tidernes morgen” sidste gang børnehaven var en del af skolen. En fin illustration af, at ringen nu er sluttet for Simon, først blev børnehaven drevet af søstre, så blev den selvejende, og nu er den så en del af Skt. Josefs skole igen.

Dorrit understregede, at det har været en uvurderlig hjælp at have Simon som wingman og takkede mange gange for at blive hjulpet så godt i gang med formandsarbejdet - ”desværre stopper samarbejdet nu”, sluttede formanden af, ”og så vil jeg bestræbe mig på at afslutte bestyrelsesmøderne til tiden - som Simon”.

Simon fik det sidste ord: ”Arbejdet med skolen har været som en god film - som jo slutter på et tidspunkt - det ved man jo, nu er ringen sluttet, hvor børnehaven atter er en del af skolen”.

 

Simon 1.PNG
Guest User