PC-ordningen på Skt. Josefs Skole


Alle elever i 4. til 10. klasse på Skt. Josefs Skole skal medbringe egen bærbar PC (ikke en Apple-computer) til undervisningen. 

Når I køber den bærbare PC og de nødvendige programmer, kan I støtte jer til vores krav, som i den korte version lyder:

 • Når I køber den bærbare PC, kan I støtte jer til vores krav, som i den korte version lyder:

  • Skærmstørrelse: 12-15,6”

  • Diskplads på 250GB (harddisk eller SSD)

  • Operativsystem: Windows 10

  • Hukommelse: Minimum 4 GB ram

  • Skal være i stand til at koble op på skolens trådløse netværk, der er af typen 'g/n'

  • Tilbehør: Headset med mikrofon

Valg af PC

Vi anbefaler en solid PC med Windows 10, der kan holde til den daglige transport til og fra skole. Det er ikke nødvendigt, at eleverne medbringer en meget kraftfuld spillecomputer. En helt almindelig standard-PC af den type, der jævnligt er på tilbud, dækker behovet i forbindelse med skolearbejdet. Skærmen bør have en størrelse på cirka 12-15 tommer.
Der bør være en SSD eller en harddisk på mindst 250 GB, så der er plads nok til hele Office-pakken, OneNote-notesbøger, billeder, dokumenter og projekter,  som eleverne udarbejder.

Apple-computere opfylder IKKE skolens krav

Skolens IT-installation er baseret på PC-standarder og Microsoft Windows, og lærerne er uddannet til at undervise i arbejdet med Windows-baserede PC’er. Computere eller tablets med andre styresystemer som for eksempel Apple, Linux, Chromebook eller Android, kan derfor ikke erstatte en Windows-PC i undervisningen. Det er heller ikke en løsning at lægge Windows på en partition af harddisken på en Apple-computer.

 

Gratis Windows 10 Education til alle elever

Skolen tilbyder alle elever én gratis opgradering til Windows 10 Education. Det er Microsofts mest robuste version, og den har flere funktioner end Home eller Pro. 
Desuden har Windows 10 Education en forbedret startmenu, forbedret sikkerhed og meget mere. Endelig skal nævnes, at Windows 10 er en forudsætning for at kunne deltage i undervisning, hvor Minecraft Education indgår.
Bemærk, at den gratis Windows 10 Education også virker, efter eleven har forladt skolen.

På siden http://sktjosef.onthehub.com skal eleven logge ind med eget skolelogin (unilogin-brugernavn@sjs-roskilde.dk, fx tob1234@sjs-roskilde.dk) samt benytte samme kode som til unilogin.
Eleven vil få en produktkode (husk at gemme den og printe den ud), som skal benyttes ved opgradering af Windows. Du kan få yderligere information og hjælp ved at klikke på menupunktet Hjælp (øverst i højre hjørne). 

 

Office-pakken

Skolens elever kan gratis installere den store Office-pakke, Microsoft Office 365 ProPlus, og bruge den, så længe de er elever på Skt. Josefs Skole. Eleverne skal desuden have et antivirusprogram slået til på deres PC – det kan fx være Windows Defender. Og de skal have mulighed for selv at installere programmer på PC’en, det vil sige, at de skal have administrator-rettigheder. Når eleverne begynder på skolen, får de adgang til en portal, hvorfra Office-pakken kan installeres, og hvor der findes en vejledning til installeringen. Eleven skal logge på https://office.com med deres skolelogin (som beskrevet ovenfor). På portalen ligger også en vejledning til installeringen.

 

Ekstra tilbehør

Eleverne arbejder med audiovisuelle produktioner i flere fag, hvor de skal bruge et headset med mikrofon. Igen understreges, at det ikke behøver at være et dyrt headset af den type, der bliver brugt til spil. Det kan udmærket være det headset, der normalt følger med ved køb af en smartphone.

Forsikring

Skt. Josefs Skole har ikke forsikret elevernes PC’er. Alle elever i 6. til 10. klasse kan ved skoleårets start leje et aflåseligt skab gennem elevskab.dk, og vi anbefaler, at PC’erne anbringes dér, når de ikke er i brug. Elever i 4. og 5. klasse kan opbevare deres PC’er i et aflåst fælles skab, når pc'en ikke benyttes i undervisningen. I tilfælde af tyveri eller skade på elevers PC’er, er det forældrenes forsikring, der skal dække.

I helt særlige tilfælde kan forældre ansøge skolens ledelse om at få stillet en låne-PC til rådighed til deres barn.

I de seneste år har vi på Skt. Josefs Skole sikret, at forudsætningerne for at bruge IT i undervisningen er på plads. Alle elever i overbygningen og på mellemtrinnet møder hver dag med egen computer, vi har arbejdspladser til de mindre elever, og vi har sikret, at alle har adgang til et bredt udbud af digitale undervisningsmidler via skolens netværk. Sidst, men ikke mindst, har alle lærere fået en computer stillet til rådighed som deres personlige arbejdsredskab.

På den måde arbejder vi systematisk med IT i undervisningen, så alle elever får styrket deres kompetencer, og vi gør det, som vi griber enhver anden undervisningsopgave an: Vi arbejder med en progressionsplan, der beskriver, hvilke færdigheder og kompetencer, eleverne skal tilegne sig fra 0. til 10. klasse.


Spørgsmål til ovenstående kan rettes til skolens IT afdeling, Kim Thiedeke kt@sjs-roskilde.dk eller Jørgen Olsen jo@sjs-roskilde.dk  

Juni 2019


Artboard 1@4x.png

Teknisk hjælp:

Hvis elever oplever problemer med deres PC i dagligdagen, kan de hente hjælp hos skolens tekniske IT-medarbejdere: 

Kim Thiedeke
E-mail: kt@sjs-roskilde.dk
Direkte: 46 30 46 14

Jørgen Olsen
E-mail: jo@sjs-roskilde.dk
Direkte: 63 25 23 10