Skt. Josefs Skoles tilbud til elever på 7. og 8. årgang.


Alle elever på 7. og 8. årgang deltager enten i faget Skills eller på vores talenthold.
Eleverne skal inden opstart i 7. klasse tage stilling til om de vil vælge skolens talenttilbud eller deltage i faget Skills, som er obligatorisk for elever, som ikke er tilmeldt talentholdet.
Undervisningen løber over en 2-årig periode og valget er bindende.

Det 21. århundrede efterspøger nogle andre færdigheder end tidligere århundrede har. Derfor har der på verdensplan været fokus på det der hedder 21. century learning skills også kendt som det 21. århundredes kompetencer. Denne efterspørgsel vil vi gerne imødekomme ved at undervise eleverne i nogle af disse, enten som et nyt fag, vi i daglig tale kalder Skills, eller i forbindelse med undervisning på vores talenthold.

Læs mere om de to tilbud nedenfor;


Skills

Elever der begynder i 7. klasse i august (7.a, 7.b, 7.c, 7.d og 7.e), bliver en del af et 2-årigt program ”Skills”.

Undervisningen foregår i hold på tværs af klasser på årgangen med 2 lektioner om ugen. Alle elever kommer i løbet af 7. klasse gennem to af programmets temaer og i 8. klasse igennem de resterende to temaer.

Undervisningen i Skills på Skt. Josefs Skole er skabt med intentionen om at hjælpe eleverne, så de ved hvilke færdigheder og kompetencer, der bliver brug for i fremtiden. Disse færdigheder og kompetencer er afgørende for at forberede enkeltpersoner til at håndtere de udfordringer, de møder i en globaliseret og teknologidrevet verden. 

Fagene er tværfaglige og har fokus på at udvikle kreativitet, opfindsomhed, kritisk sans, samarbejde samt forholde sig problemløsende til verden og kommunikere på forskellige platforme.

  • Formålet med faget "Problemløsning og innovation" er at fremme dine evner til at identificere og løse problemer med relevans for din egen hverdag igennem kreative tilgange.

  • Formålet med faget "Kritisk tænkning" er at udvikle din evne til at træffe selvstændigt baserede beslutninger på et oplyst grundlag. I "Kritisk tænkning" vil vi gøre dig i stand til at sortere i og forholde dig til informationer.goes here

  • Formålet med faget "Kollaboration" er at udvikle dine evner til effektivt at arbejde sammen med andre for at nå fælles mål. Du vil i arbejdet med faget komme til at beskæftige dig med samarbejde, kommunikation og evnen til at dele ansvar og ideer.

  • Formålet med faget "Kompetent kommunikation" er at styrke dine evner til at udtrykke dine tanker og ideer klart og præcist, lytte aktivt og forstå andre mennesker samt opbygge gode relationer gennem kommunikation. Det sigter også mod at hjælpe dig med at blive mere bevidst om den måde, du kommunikerer på og skabe opmærksomhed på de områder, hvor der er plads til forbedring.

 

Skt. Josefs skoles talenthold

Skolen har et tilbud til dig der har mod på og lyst til at blive udfordret ud over den normale undervisning. Vi har i mange år haft gode erfaringer med at undervise elever, der har haft særlige interesser indenfor hhv. science, innovation og entreprenørskab.

Talentholdet afvikles samtidig som faget Skills, som er obligatorisk på 7. og 8. årgang. Er man en del af talentholdet deltager man ikke i Skills. Der undervises 3 lektioner om ugen på talentholdet.

På talentholdet skal du have lyst til at gå en ekstra mil, blive udfordret på både engelsk/dansk og kunne samarbejde.

Har du mod på ovenstående, vil vi til gengæld tilbyde følgende: 

  • Tre ugentlige lektioner med fokus på innovation, entreprenørskab og science.

  • En variation af projektorienteret undervisning, besøg i virksomheder, deltagelse i konkurrencer og samarbejde på tværs af årgange.

  • En rotation af forskellige emner, hold og lærere, hvor en del af undervisningen også vil foregå på engelsk.

  • Ture ud af huset, nogle med enkelte overnatninger.

Af særlige tilbagevendende spændende samarbejder kan nævnes:

  • Der er tre lærere, som også er uddannede talent- eller naturfagsvejledere, tilknyttet linjen. Undervisningen vil variere med forskellige bud på spændende emner. Der vil være nogle valgmuligheder blandt emnerne, så vi sikrer at flest muligt bliver nysgerrige og interesserede. Der vil også være emner, som alle elever deltager i, fx Rockwool og CoCoference. Dine idéer til emner og arbejdsmetoder er vigtige og der vil blive sat pris på aktiv deltagelse, også i planlægningen af dette.

  • Dette spændende samarbejde med Rockwool startede vi for år tilbage. Projektet er autentisk og Rockwools innovationsafdeling er åben for besøg samt agerer dommerpanel for vores egen konkurrence hvor eleverne kommer med bud på, hvordan rockwool kan anvendes eller genanvendes til andet end blot isolering.t goes here

  • Unge forskere er en landsdækkende konkurrence, som vi i daglig tale også kalder DM i science. Den er for alle naturfagsinteresserede såvel som innovation og teknologi interesserede. Hvert år deltager elever fra Skt. Josefs skole med mange projekter og hvis vi er heldige kommer vi hele vejen til den store finale Science Expo.

  • En konference og konkurrence hvor lokale virksomheder og organisationer laver cases som de ønsker de bedste bud på at løse. Her er både erhvervslivet, ungdomsuddannelser, videregående uddannelser samt os som grundskole med til at give vores bud og deltage i konkurrencen om de bedste løsningsideer.

  • Vi har for nyligt indgået et samarbejde med Niels Brock, der er en ungdomsuddannelse med både IBB samt handels fokus. Vi deltager i et af deres projekter, hvor al undervisning foregår på engelsk. Dette er en fantastisk mulighed for at tænke innovation og sprog samt handel ind. Derudover får man en forsmag på hvad dette studiested også har at byde på.

For at blive en del af talentholdet skal du til en introdag. Denne afvikles en hel dag i juni måned, og består af nogle forskellige aktiviteter. Fokus fra lærerne, på denne dag, er: nysgerrighed, motivation & samarbejdsevne. Der er et begrænset antal pladser på holdet, så hvis interessen er stor, kan der forekomme en udvælgelse efter denne dag.

Bemærk at der er en forøget betaling på 400 kr. månedligt på talentholdet, der dækker den ekstra undervisning samt turene ud af huset.
Derudover forventes det, at du deltager aktivt i al undervisning samt at du ved tilmelding er seriøs og har lyst til at deltage i både 7. og 8. klasse, da dette giver den bedste læring og undervisning for alle.


Hvis du ønsker at få mere information om dette spændende tiltag kan du kontakte:

Underviserne på linjen;
Geraldine Minshall på ge@sjs-roskilde.dk
Irene Hedegaard Hansen på ik@sjs-roskilde.dk
Esben Niller Højmark på esh@sjs-roskilde.dk
Projektleder Caroline Matthiassen på cm@sjs-roskilde.dk

Unge forskere semifinale med flere af skolens tidligere elever repræsenteret

Hvis du vil læse mere om Skt. Josefs skoles talentstrategi kan det gøres på siden her: Skt. Josefs skoles talentstrategi