Mie er gået på pension efter mere end 40 år...

Børnehaveklasseleder Anne Marie Poulsen, bedre kendt som ”Mie”, er gået på pension efter mere end 40 års tro tjeneste på Skt. Josefs skole. Mie blev torsdag d. 17. februar fejret på behørig vis.

Taler ved skoleleder Mads Frost

Skoleleder Mads Frost bød velkommen og holdt derefter hele 3 taler for Mie. Både en personlig, en tale med et historisk tilbageblik og en officiel. ”Hvor blev alle årene af?”, indledte skolelederen, ”jeg selv har fulgtes med dig i 16 år. Og Mie har haft stor betydning for mere end 800 børn”.

Herefter var der nedslag i Mies personalemappe - som vakte smil og minder hos de fremmødte.

Afslutningsvis tog skolelederen fat på den meget officielle del, idet skolen har indstillet Anne Marie Poulsen til Dronningens Belønningsmedalje for mere end 40 års ansættelse: ”Med kærlighed og forståelse for det enkelte barns styrker og udfordringer har Mie formået at skabe meningsfulde klassefællesskaber, hvor en livsglad omgangstone har dannet rammerne for det enkelte barns mulighed for at udvikles og dannes”.

Kollegernes hyldest

Én af Mies kolleger, gennem mange år, havde skrevet en sang, som kollegerne fremførte a capella som en hyldest til en kær kollega. Sangen var skrevet på en melodi, som mange vil huske fremført af Birthe Kjær og som det blev sagt: ”Det er ingen hemmelighed for nogen, at du altid har været SVÆRT begejstret for Birthe Kjær. Begejstringen blev ikke mindre, da du ’giftede dig’ til en familierelation med Birthe. Desværre kunne hun ikke komme i dag, så du må nøje med os. Så vi vil gerne have lov at sende dig afsted med et brag og derfor har vi øvet os på en af Birthe Kjærs sange, som vi håber, I alle vil synge godt med på omkvædet af”: 

Vi sir’ tillykke - vi si’r tillykke.

Det er de allerbedste ønsker, du ska ha’.

Vi si’r tillykke - ja si’r tillykke.

Du har fortjent den megen ros, du får i dag! 

Og børnehaveklasseleder i 0.B, Marlene Schwalbe, kunne fortælle, at Mie og hun havde glemt at fejre kobberbryllup sammen tilbage i 2021 - mere end 13 års tæt og meget muntert samarbejde blev det til.

Og en meget personlig hilsen blev det også til - og den var kendetegnende for mange af de ord, der blev sagt til Mie:

”Ellers har du jo holdt mig i hånden i ganske mere alvorlige sammenhænge også -

Tak for det hele. Tak for ærlighed. Tak for tolerance. For støtte og interesse og….  Kaffepauser.”

Guest User