Prins Joachim besøger Naturvidenskabsfestivalen på Skt. Josefs Skole

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim vil være tilstede og forestå åbningen af Naturvidenskabsfestivalen torsdag den 27. september 2018 kl. 13.00 – 16.00 på Skt. Josefs Skole.

Det er det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed ”ASTRA”, der hvert år arrangerer festivalen i september. Hele uge 39 står derfor i naturvidenskabens tegn på mange skoler og ungdomsuddannelser landet over. På Skt. Josefs Skole har vi valgt at markere
Naturvidenskabsfestivalen med et storstilet arrangement.

Dette års tema er ”Den yderste grænse” og på Skt. Josefs Skole, vil alle skolens godt 1000 elever i både den danske og internationale afdeling glæde sig til at vise deres kreativitet og arbejde med at fortolke temaet i naturfag og science.

Prins Joachim ankommer til skolen kl. 13.00 og åbner Naturvidenskabsfestivalen. Herefter vil Prinsen sammen de inviterede gæster og forældre opleve skolen syde af science- og naturfagsaktiviteter på samtlige klassetrin igennem workshops, forsøg, ”vilde ideer” og forskellige events. Skt. Josefs Skole arbejder som bekendt med naturfag, science og teknologi på mange niveauer.

Prins Joachim er inviteret til festivalen på Skt. Josefs Skole i sin egenskab af protektor for ”Unge Forskere”, som er en talentkonkurrence for grundskole- og gymnasieelever. Skt. Josefs Skoles science-talenthold har i flere år i træk deltaget talrigt i konkurrencen og høstet fornemme priser ved ”Unge forskere-finalen” i Forum (se billedet). Prinsen viser ved den anledning altid stor interesse for elevernes naturfaglige præstationer og fantasi.

Naturvidenskabsfestivalen er samtidig ”åben skole”, hvor skolens forældre og inviterede repræsentanter fra Undervisningsministeriet, Roskilde Kommune, Science-Center Sorø, Astra, Novo Nordisk Fonden og skoleforeningerne bl.a. vil besøge festivalen. Herudover samarbejder Skt. Josefs Skole med flere folkeskoler og gymnasier i Roskilde, heriblandt Absalons Skole og Trekronerskolen som vil deltage på dagen med elevaktiviteter.

I disse uger forbereder elever og lærere sig med masser af gode ideer og glæder sig meget til den store dag.

Læs mere om Naturvidenskabsfestivalen her

1111639_1200_1499_40_0_2318_1602_2 - Kopi.jpg
Logo Naturvidenskabsfestival SJS.jpg
Thorsten Dyngby