http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0002gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0003gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0004gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0005gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0006gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0007gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0008gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0009gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0010gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0011gk-is-45.jpglink

IT i undervisningen

 

Pc-ordningen på Skt. Josefs Skole

 

Alle elever i 4. – 10. klasse på Skt. Josefs Skole skal medbringe egen bærbar pc (ikke en Apple-computer) til undervisningen. 

 

Når I køber den bærbare pc og de nødvendige programmer, kan I støtte jer til nedenstående: 

  

I den korte version lyder vores krav således:

  • Skærmstørrelse: 12 - 15,6”

  • Operativsystem: Windows

  • Hukommelse: Minimum 4 GB ram og 128 HDD eller harddisk
  • Tilbehør headset med mikrofon

 

Nedenfor vil vi uddybe kravene:

 

Valg af PC

Vi anbefaler en solid pc, der kan holde til den daglige transport til og fra skole. Det er ikke nødvendigt, at eleverne medbringer en meget kraftfuld spil-computer. En helt almindelig standard-maskine af den slags, der jævnligt er på tilbud, dækker behovet i forbindelse med skolearbejdet. Skærmen bør have en størrelse på ca. 12-15 tommer. Og der bør minimum være en HDD eller harddisk på 128 GB, så der er plads til at installere hele office pakken og nogle ret store OneNote notesbøger. Det er et krav, at computeren er i stand til at koble op mod skolens trådløse netværk, der er af typen ’g/n’.

 

Apple-computere opfylder ikke skolens krav

Skolens it-installation er baseret på pc-standarder og Microsoft Windows, og lærerne er uddannet til at undervise i arbejdet med windows-baserede pc’er. Computere eller tablets med andre styresystemer, som fx Apples, Linux eller Android kan således ikke erstatte en windows-pc i undervisningen.

 

Gratis Windows 10 Education til alle elever
Skolen tilbyder alle elever en gratis opgradering til Windows 10 Education. Det er Microsofts mest robuste version, og den har flere funktioner end Home eller Pro. Og så har Windows 10 Education en forbedret Startmenu, forbedret sikkerhed og meget mere. Endelig skal nævnes, at Windows 10 er en forudsætning for at kunne deltage i undervisning, hvor Minecraft Education indgår. Bemærk, at den gratis Windows 10 Education også virker efter du har forladt skolen.
 
På siden https://sktjosef.onthehub.com skal du logge ind med dit Microsoft-brugernavn, altså   Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (eksempel: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – koden er den samme som til dit unilogin)). Her får du en produktkode, som du skal bruge, når du har opgraderet din Windows. Du kan læse præcis hvordan, du skal gøre, under menupunktet Hjælp, som du finder i øverste højre hjørne på siden

 

 

 

Office-pakke

 

Når eleverne begynder på skolen får de adgang til en portal, hvorfra Office-pakken kan installeres samt en vejledning. Log på https://portal.office.com med dit Microsoft-brugernavn som beskrevet ovenfor under afsnittet om Windows 10. Eleverne skal desuden have et antivirusprogram på deres pc, og de skal have mulighed for selv at installere programmer på pc’en, altså have administrator-rettigheder.

 

 

Ekstra tilbehør

 

I flere fag arbejdes med audiovisuelle produktioner. Til det brug bør eleverne råde over et headset med mikrofon. Igen skal understreges, at der ikke er behov for et dyrt headset af den type, der bruges til spil.  Fx kan man udmærket bruge et headset som det, der normalt følger med ved køb af en smartphone.

 

Forsikring

 

For god ordens skyld gør vi opmærksom på, at skolen ikke har forsikret elevernes pc’er. Alle elever i 6. til 10. klasse får ved skoleårets start mulighed for at leje et aflåseligt skab gennem Elevskab.dk, og vi anbefaler, at pc’erne anbringes her, når de ikke bruges. Elever i 4. og 5. klasse får mulighed for at opbevare deres pc i et aflåst fællesskab, når pc'en ikke benyttes i undervisningen. I tilfælde af skade på elevers pc’er eller tyveri, er det forældrenes forsikring, der skal dække.

 

 

Endelig skal vi nævne, at man i helt særlige tilfælde kan ansøge skolens ledelse om at få stillet en låne-pc til rådighed.

 

Gennem de senere år har vi på Skt. Josefs Skole sikret, at forudsætningerne for at bruge it i undervisningen er på plads. Alle elever i overbygningen og på mellemtrinnet møder hver dag med egen computer, vi har arbejdspladser til de mindre elever, og vi har sikret, at alle har adgang til et bredt udbud af digitale undervisningsmidler via skolens netværk. Sidst, men ikke mindst, har alle lærere fået en computer som deres personlige arbejdsredskab.

 

Vi arbejder således systematisk med it i undervisningen, så alle vore elever får styrket deres kompetencer. Og naturligvis gør vi det, som vi griber enhver anden undervisningsopgave an: Vi arbejder med en progressionsplan, der beskriver, hvilke færdigheder og kompetencer, eleverne skal tilegne sig fra 0. til 10. klasse.

 

Henvendelser vedrørende IT i undervisningen kan rettes til IT-koordinator Preben Skovbjerg, Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. .

 

 

September 2017 

 

 

 

cambridge school logo logo mobile ny  

Frederiksborgvej 10    -    DK-4000 Roskilde    -    Tlf. +45 46 35 25 26    -    Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.