http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0002gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0003gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0004gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0005gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0006gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0007gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0008gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0009gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0010gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0011gk-is-45.jpglink

10.klasse

10. klasse - et vigtigt valg

 

10. klasse på Skt. Josefs Skole er for dig, der gerne vil styrke din faglighed og samtidigt blive mere afklaret på dit valg af ungdomsuddannelse.

 

 

Du kan vælge mellem to linjer: Du kan følge programmet for den almene 10. klasse med temadag og et valgfag, eller du kan vælge vores Cambridge-linje, hvor du får engelsk på højt niveau og ét fag fra det internationale Cambridge-program.

 

Et år på Skt. Josefs Skole er et tilbud om seriøs undervisning i moderne lokaler, spændende projekter, nærværende lærere, studieture, uddannelsesvejledning og nye venner.

 

Vi forventer, at du betragter skolen som en arbejdsplads, og at du møder hver dag – velforberedt og klar til at tage aktivt del i dagens arbejde.

 

Til gengæld garanterer vi, at du bliver mødt af engagerede lærere. Og du får en personlig vejleder, der er klar til at give dig den støtte, du har brug for i din faglige og personlige udvikling.

 

Alle vores elever fortsætter på en ungdomsuddannelse – enten på gymnasiet eller en erhvervsuddannelse.

 

Hvis du vil have et år med højt tempo, mange faglige udfordringer og spændende oplevelser, så er 10. klasse på Skt. Josefs Skole noget for dig!

 

Indmeldelsesblanket kan udfyldes på skolens hjemmeside under Indmeldelse. Ud over infomødet i november afholdes individuelle optagelsessamtaler. Du kan læse mere om optagelsesproceduren HER

 

  

Sådan foregår undervisningen i 10. kl.

 

Obligatoriske fag

 

Fælles for alle elever i 10. klasse er obligatoriske lektioner i dansk, engelsk, matematik, tysk eller fransk, religion og fysisk aktivitet. Ved årets begyndelse tester vi dig i dansk, engelsk, matematik og tysk, så du bliver undervist sammen med andre på dit eget niveau. Elever, der er tilmeldt Cambridge-linjen er dog sikret undervisning i engelsk på højeste niveau med en lærer, der har engelsk som modersmål.

 

Alle skal til folkeskolens mundtlige og skriftlige afgangsprøver, FP10, i fagene dansk, engelsk, matematik og tysk eller fransk.

 

Lektier

 

Vi betragter det at skrive som en proces, der bedst udvikles, når det foregår med vejledning fra læreren. Så hvis man bruger tiden fornuftigt i klassen, kan man ofte nå at gøre skriftlige opgaver færdige på skolen. Men eleverne skal forvente, at der er tekster, der skal være læst hjemme, ligesom fremlæggelser m.v. skal forberedes.

 

  

Intro-tur og studierejse

 

Året begynder med en intro-tur, som vi bruger til at prøve grænser af og lære hinanden at kende. Og hen mod skoleårets slutning samler vi kræfter til de obligatoriske afgangsprøver ved at tage på studietur til en europæisk storby.

 

 

Den almene 10. klasse

 

På den Almene linje får du mulighed for at vælge mellem tre linjefag. Desuden har vi en ugentlig temadag, hvor vi arbejder med emner, der har det til fælles, at du får noget med dig, som kan bruges i livet uden for skolen.

 

  

Temadag

 

Blandt de mange emner og temaer, vi har i støbeskeen kan nævnes

 

 • Privatøkonomi

 • Førstehjælp

 • Præsentationsteknik

 • Krop, sjæl og seksualitet

 • Kriminalitet og straf

 • Digital dannelse

 • Ondskabens psykologi

 • Billedkunst

 • Film

 • Computerspil

   

Linjefag
 I skoleåret 2018-19 vil vi udbyde tre valgfag, der alle byder på seks lektioner om ugen.

 

 • Retorik og kommunikation
 • Fit for life
 • Master Chef

Retorik og kommunikation

 

Vil du gerne formidle dine budskaber mere klart, motiverende og overbevisende?
I dette fag arbejder vi med, hvordan du kommunikerer mere målrettet. Du lærer, hvordan du kan bruge
forskellige typer af argumenter og din krop, mimik og stemme til at overbevise dine tilhørere. Og du lærer at få styr på din nervøsitet og tackle svære emner, så modtagerne i højere grad lytter og handler på det, du siger. Du får både teoretiske input og effektive redskaber til at forme din formidling, bygge dine argumenter op samt styre kommunikationen.

 

 

Fit for Life

 

Er du vild med at bevæge dig i naturen, og kan du lide anderledes fysiske udfoldelser - så er Fit For Life lige noget for dig! Vi lægger vægt på at komme ud af huset og lave så mange forskellige aktiviteter som muligt.

 

Du skal have en cykel og cykelhjelm for at blive optaget på dette fag, og du skal være villig til at deltage i overnatning i skoven. På Fit For Life risikerer du at komme i rigtig god form både fysisk og psykisk!

  

 

Master Chef

 

Vil du gerne blive god til at lave lækker mad og lære om madlavning til din fremtidige tilværelse.

 

Vi vil i dette fag arbejde med planlægning, forberedelse og kreering af mange forskellige slags mad. Vi skal lave retter fra forskellige lande og sammensætte gode menuer. Du vil i faget have stor medindflydelse på hvilke retter, der bliver arbejdet med. Der vil også blive undervist i ernæringslære og hygiejne undervejs. Desuden vil vi lave forskellige konkurrencer og vurderingsrunder, hvor kokkene bliver tildelt kokkehuer for deres måltid og månedens kokkehue bliver uddelt.

 

 

 

Cambridge-linjen

 

Cambridge-linjen er et gymnasieforberedende alternativ rettet mod de internationale studieretninger på gymnasier og handelsgymnasier.

 

 

 

Sprogskole i England

I løbet af skoleåret tager vi 14 dage på sprogskole i Manchester i England. Her bliver du dagligt undervist i engelsk samtidig med, at du får den britiske dagligdag og kultur ind under huden. Du bliver indkvarteret hos en engelsk familie, og der er mange spændende udflugter og ture indlagt i programmet.

 

 

 

Engelsk med ’native speaker’ som lærer

 

Du skal være god til engelsk, hvis du vil på Cambridge-linjen, for du kommer automatisk på vores høj-niveau hold. Undervisningen fører frem til den danske 10. klasse prøve, men vores elever når som regel langt mere og bliver flydende i sproget med en god ’indfødt udtale.

 

 

 

Global Perspective IGCSE

 

Undervisningen i Global Perspektive foregår på engelsk, og læreren har engelsk som modersmål. Faget giver god mulighed for at blive engageret i både lokale og globale emner. Der lægges særlig vægt på evne til at tænke kritisk og selvstændigt over fx miljømæssige, kulturelle og politiske problemstillinger – og handle derefter. Faget lægger op til projektarbejder, seminarer og samarbejde med andre elever jorden rundt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cambridge school logo logo mobile ny  

Frederiksborgvej 10    -    DK-4000 Roskilde    -    Tlf. +45 46 35 25 26    -    Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.