http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0002gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0003gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0004gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0005gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0006gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0007gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0008gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0009gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0010gk-is-45.jpglink
http://sktjosef.dk/modules/mod_image_show_gk4/cache/slideshow.0011gk-is-45.jpglink

Skolens traditioner, højtider og fester

Skt. Josefs Skole er en udviklingsorienteret skole, som samtidig er rig på traditioner. Traditionerne er det "kit", der er med  til at holde sammen på stenene i vores fællesskab på skolen. En fælles referenceramme, som siger noget om vores formål, værdier og holdninger.

 

Skolen har elever med flere forskellige kulturelle- og religiøse baggrunde. Det ser vi som en berigelse for skolen. Også at alle, på trods af dette, deltager med respekt i alle de handlinger, der tager udgangspunkt i skolens kristne værdigrundlag.

 

 

Morgensang og Fadervor

 

Dagen begyndes i alle klasser ved at elever og lærere i fællesskab beder Fadervor.

 

Morgensang afholdes afdelingsvis 1 gang ugentligt, ved morgensangen synges 1 salme og 1 sang og vi beder Fadervor sammen. Klasserne skiftes til at forberede et indslag til fælles glæde og inspiration. Ved de ældste elevers morgensang deltager en af skolens tilknyttede præster.

  • Indskolingen mødes onsdag morgen kl. 8.15 i gymnastiksalen. Ofte er der forældre, der tager sig tid til at være med.
  • Mellemtrinnet mødes fredag kl. 8.15 i gymnastiksalen. 
  • 7.-9. kl. mødes hver anden torsdag kl. 10.00 i hallen.
  • 10. kl. mødes til morgensamling hver anden torsdag kl. 8.15.
IMG 0507

 

Kirkelige højtider

 

Skolen drives som en økumenisk skole, hvor de 4 årlige gudstjenester afholdes fælles for alle skolens elever med deltagelse af såvel Marcos Romero Bernús, som er katolsk sognepræst ved Skt. Laurentii Kirke samt Marianne Pedersen, som er ansat som Folkekirkepræst ved Jakobskirken.

  • Julen fejres for alle skolens elever med en festlig og højtidelig  juleafslutning i Roskilde Domkirke, hvor over 1500 børn, forældre og familier synger julen ind.
  • Påsken markeres ved en gudtjneste fredag før påske i skolens hal. Der bliver lagt vægt på påskens symboler og ritualer, hvor eleverne ofte optræder, ligesom hele skolen spiser påskefrokost sammen.
  • Høstgudstjenesten finder sted i løbet af oktober måned. Her holder vi en høst og takkegudstjeneste, hvor nogle af de smukke høstsalmer synges, mens skolens kor bærer de mange bidrag i form af blomster, frugt, korn og brød ind i kirken.
  • Pinsen fejres med en friluftsgudstjeneste, der afholdes i amfiteatret i Folkeparken. Blandt traditionerne har været opsendelsen af duer, sæbebobleri,  gospelmusik og dans.   

Herudover afholder vi i løbet af året et antal arrangementer i Hallen for hele skolen, bl.a. for at markere Luciadagen, Helligtrekonger, Allehelgen, Askeonsdag, Fastelavn mv.

         IMG 1410 

                                                  

 

Messer og Hverdagsgudstjenester 

 

Ca. en gang månedligt afholdes messe for alle skolens katolske elever i Skt. Laurentii Kirke. Hver gang deltager ligeledes enten en 5. klasse eller 8. klasse i messerne, så alle elever får indsigt i en katolsk messe i deres tid på Skt. Josefs Skole. Messerne tilettelægges af sognepræst Marcos Romero Bernús og en af skolens katolske lærere.   

 

Ligeledes afholdes der hverdagsgudstjenester 2 årgange af skolens elever. På denne måde vil alle elever komme til en hverdagsgudstjeneste årligt. Hverdagsgudstjenesterne forberedes i fællesskab med Marianne Pedersen og en af skolens klasser.

 

 

 

KR-SCT J4

 

 

Skolemusical

 

8. årgang, der tæller næsten 100 elever, opfører årets skolemusical, som er en storslået oplevelse som forberedes sammen med et hold af lærere i 2 hele skoleuger. Musicalen opføres for alle skolens elever og forældre over tre aftener, typisk i marts måned.

Eleverne er intents med i hele projektet, ligefra skuespil, dans, sang og livemusik til kostumer, teknik  og kulisser.

I de senere år har programmet blandt andre ambisiøse opførelser stået på "West Side Story", "Prinsen af Egypten", "Tintin", "Harry Potter" og "Løvernes Konge".

                                                                                                                           

 

                            

                       IMG 7932 - Kopi                                    

 

Fyraftenskoncert og skolekoret/bandet

 

En anden af skolens store musikalske traditioner er Fyraftenskoncerten.

4. til 6. årgang afholder årligt i januar/februar en fyraftenskoncert i samarbejde med klassernes musiklærere. Forældre på de tre årgange inviteres til en festlig koncert i mange forskellige genrer og udtryk - altsammen udført af eleverne.

 

Skolekoret synger ved flere af skolens fællesarrangementer, i Domkirken til jul og ved arrangemneter og stævner uden for huset.

 

Skolebandet optager elever fra 6. klasse og spiller ligeledes ved flere begivender i løbet af året.

                                                                

     IMG 7709                                                        

 

Velgørenhedsuge

 

Hvert andet år i november måned står hele skolen på anden anden ende i en hel skoleuge. Skolen har i samarbejde med en nødhjælpsorganisation valgt et projekt i et 3. verdensland,

som vi ønsker at støtte. I en hel uge har alle klasser forbedt lørdagens åbent hus- arrangement, hvor familie og venner besøger skolen. Eleverne står for deres egne boder med salg af alverdens ting og sager, bl.a  loppemarked, nisseværksteder, julegaveideer, cafeer med hjemmebag og nybagte vafler, smykke- og sminkeboder, tombolaer, etniske madboder, filmforevisninger om det pågældedende nødhjælpsprojekt og meget mere.

I 2012 blev der på de fire timer samlet over 100.000 kr. ind til fordel for et skoleprojekt i Burma.

                               IMG 9193                              

 

Skt. Josefs Dagen den 19. marts og skolens fødelsdag den 8. oktober

 

Hvert år den 19. marts markeres Skt. Josefs-navnedagen med at indskolingens elever holder en lille ceremoni forneden ved Skt. Josefs statshuen i nichen i den gamle røde bygning ved indgangen til skolegården. Skt. Josefs, Jesu jordiske far, er i følge den katolske tradition børnenes beskytter. Han er afbilledet med barnet på den ene arm og hvide liljer i den anden.  Traditionen tro lægger en af eleverne en buket friske hvide liljer ved statshuens fod, mens der bliver sunget og eleverne får et æble.

 

Skolens fødselsdag markeres den 8. oktober. I 2014 fylder skolen 110 år og dette fejres i uge 41, hvor den 8. oktober indgår i ugens festlige arranngementer.

         IMG 0751 - Kopi2                                                    

 

Dimissionsfest for afgangseleverne

 

De ældste elevers afslutning på skoleforløbet markeres med en festlig og højtidelig afslutning i Skt. Laurentii Kirke. Her bliver afgangsbeviserne overrækt og der tages klassefotos af eleverne, der i dagens anledning har taget gallatøjet på. Herefter er der et arrangenment i Folkeparkens amfiteater, hvor afgangseleverne danser Lancier for forældrene efterfulgt af en reception i hallen.

 

Omkring 180 elever dimenterer hver sommer fra Skt. Josefs Skole, hvorfor dimmisionsfesten afholdes over to aftener sidst i juni for hendholdsvis 9. og 10. klasserne.

 

 

 

 

                  IMG 1801                                           

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

cambridge school logo logo mobile ny  

Frederiksborgvej 10    -    DK-4000 Roskilde    -    Tlf. +45 46 35 25 26    -    Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.